user_mobilelogo
nlenfrdeitptrues

Vliegtuigoverlast niet alleen in directe omgeving.

De meeste overlast wordt ondervonden in de directe omgeving, dus in Midden-Delfland, Schiedam-Noord, Vlaardingen Holy, de Rotterdamse stadsdelen Overschie, Schiebroek en Hillegersberg en in de dorpskernen van Lansingerland, te weten Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk.

Ook Milieudefensie wil sluiting 'Zestienhoven'

Milieudefensie dringt er in het kader van haar landelijke klimaatcampagne in een brief aan de gemeenteraad om luchthaven te sluiten.

Toparchitecte wil vliegveld Maastricht ambitieus omtoveren tot park

De wereldberoemde architect Francine Houben uit Sittard heeft in opdracht van MAA-tegenstanders een plan gemaakt om het vliegveld in Beek om te toveren tot park.

Verlaten luchthavens herboren als enorme parken

Het concept een luchthaven te transformeren naar iets met een meer maatschappelijke functie is niet nieuw. Verschillende andere overheden hebben gerealiseerd dat (lokale) vliegvelden beter tot hun recht kwamen met een andere toepassing.

Berlijnse luchthaven Tegel in transformatie

Na een lang afscheid ondergaat de Berlijnse luchthaven Tegel een transformatie.

Vliegveld of woonwijk? Manifestatie pleit voor sluiting luchthaven Rotterdam

Een groep bewoners in de omgeving van de Rotterdam The Hague Airport maakt zich al jaren hard voor de sluiting van het vliegveld. 

Harde afspraken nodig voor aanpak woningtekort

‘Eén miljoen extra huizen in tien jaar gaat niet lukken’

De toekomst van Rotterdam Airport in beeld

De vliegtuigfanaat, een vliegveldmedewerker en een bewoner. Iedereen heeft zijn idee over de toekomst van de luchthaven.

Nansen Park: Verlaten vliegveld wordt een genot

Wat zou u doen als u een verlaten Fins vliegveld had op 1000 hectare land dat vroeger prachtige natuur was en aan drie kanten omringd werd door een fjord - én het ook aan de rand van een stad ligt die toevallig ook een tekort aan woningen heeft? 

Naar artikeloverzicht 'vergroening'
Index