user_mobilelogo
nlenfrdeitptrues

Een overbodig vliegveld is omgetoverd tot een bloeiend openbaar park

In Taiwan combineerde het Franse landschapsarchitectenbureau Mosbach Paysagistes technologie en natuur om een voormalig luchthaventerrein te transformeren naar een spectaculair park. Dit park is een voorbeeld van stedelijke vergroening zoals bedoeld door Rotterdam Central Park.

Gemeente Rotterdam wil meer groen

Gemeente Rotterdam, heeft enerzijds een luchthaven met veel asfalt, steen, herrie en vervuiling en anderzijds de wens om sterk te investeren in groen. Hier is een duidelijke connectie. Lees de publicaties er op na. 

Vliegveld Valkenburg transformeert naar groene woonwijk

Op voormalig Marinevliegkamp Valkenburg in Katwijk verrijst de periode komende jaren een nieuwe woonwijk: "Valkenhorst".

Meer hoger opgeleiden aantrekken met groen

Gemeente Rotterdam doet er veel aan om hoger opgeleiden mensen naar de stad te lokken om er te wonen en te werken. Grote wolkenkrabbers en dure appartementen moeten dit realiseren. Is dit de juiste weg?

Nansen Park: Verlaten vliegveld wordt een genot

Wat zou u doen als u een verlaten Fins vliegveld had op 1000 hectare land dat vroeger prachtige natuur was en aan drie kanten omringd werd door een fjord - én het ook aan de rand van een stad ligt die toevallig ook een tekort aan woningen heeft? 

De uitdaging van de stad: verdichten én vergroenen

Er moet de komende jaren stevig worden bijgebouwd om aan de vraag naar woningen te kunnen voldoen. Maar met elke nieuwe baksteen in de stad dreigt een stukje groen te verdwijnen.