Vergroening

Regio Rotterdam is internationaal gezien één van de meest ongezonden steden van Europa. Toch wil de metropool aantrekkelijk blijven om zich hier te vestigen.

Het hebben van een overbodig (vakantie)vliegveld biedt geen toegevoegde waarde aan de regio. Goede en betaalbare huisvesting biedt dit wel. Wanneer deze woningen in een groene omgeving worden geplaatst, biedt dit alleen maar voordelen. 

Uitlegvideo's

Laat de feiten spreken

Er heerst verwarring over de economische invloed van de luchthaven op de regionale invloed. Vanuit de luchtvaart-lobby worden nog al eens niet-onderbouwde stellinge geuit. Politieke promotors van deze zeer vervuilende industrie nemen deze informatie over als 'waardheid'.

Het concept "Rotterdam Central Park" sluit aan bij de 'noodtoestand voor het klimaat' , die door Gemeente Rotterdam is uitgeroepen. Wij vinden dat dit probleem serieus moet worden aangepakt.

youtube

Rotterdam The Hague Airport verkeert in een onhoudbare situatie. De directie geeft aan dat het moet groeien, anders komt hun verdienmodel in gevaar. Vanwege de enorme klimaatschade die vliegen veroorzaakt, is meer vluchten toestaan geen optie. Wat is dan het alternatief?

Relevante artikelen