Politiek

Politieke voorstanders gebruiken vaak niet-onderbouwde argumenten om het overbodige vliegveld Rotterdam The Hague Airport open te houden of zelfs te laten groeien. 
Burgers vragen zich af: moet de politiek de belangen van een privaat bedrijf behartigen of moet de politiek zich inzetten om de burger een leefbare omgeving te bieden? Waarom gebruiken sommige politici aantoonbare onjuiste informatie om een vliegveld operationeel te houden?

Uitlegvideo's

Laat de feiten spreken

Er heerst verwarring over de economische invloed van de luchthaven op de regionale invloed. Vanuit de luchtvaart-lobby worden nog al eens niet-onderbouwde stellinge geuit. Politieke promotors van deze zeer vervuilende industrie nemen deze informatie over als 'waardheid'.

youtube

De directe arbeidsplaatsen op de luchthaven zou 2.000 stuks zijn. Wie de jaarcijfers van de luchthaven bekijkt, leest dat het er niet meer dan 108 zijn. Deze video toont aan dat er geen substantiële bijdrage is van Rotterdam The Hague Airport in de regionale werkgelegenheid.

youtube

Rotterdam The Hague Airport zou een belangrijke bijdrage leveren aan de regionale economie. Immers, een grote stad heeft een eigen vliegveld nodig, is de theorie. In deze korte video wordt uitgelegd wat de economische gevolgen zijn door de aanwezigheid van dit vliegveld.

youtube

Toen "Zestienhoven" voor het eerst failliet ging, kreeg het de mogelijkheid om een doorstart te maken als kleinschalig zakelijk vliegveld. De aanwezigheid van Rotterdam The Hague Airport zou zwaar meetellen in het selecteren van een vestigingslokatie in regio Rotterdam en Den Haag.

youtube

Omdat er geen geloofwaardige argumenten bestaan, die het bestaansrecht van Zestienhoven onderbouwen, worden er fictieve argumenten gebruikt. Zo zou RTHA zorgen voor maar liefst 10.000 banen.

youtube

Rotterdam The Hague Airport verkeert in een onhoudbare situatie. De directie geeft aan dat het moet groeien, anders komt hun verdienmodel in gevaar. Vanwege de enorme klimaatschade die vliegen veroorzaakt, is meer vluchten toestaan geen optie. Wat is dan het alternatief?

youtube

Deze video behandelt twee onderwerpen:
1) De regionale economische meerwaarde van passagiers op RTHA
2) Hoe Schiphol (exploitant van het luchthaventerrein RTHA) duurzaam geld kan verdienen

Relevante artikelen