Rotterdam Central Park - Het alternatief voor Rotterdam The Hague Airport

Een groen woonpark op de locatie van Rotterdam The Hague Airport.
Wat tot voor kort nog werd afgedaan als 'fantasie' is uitgegroeid tot een nationaal politiek plan om de leefbaarheid te vergroten en de economische waarde van een gebied te vergroten.

In deze video van 3,5 minuten wordt het concept Rotterdam Central Park toegelicht.

Deze luchtfoto laat de ongelukkige ligging van het vliegveld zien. Rood = luchthaventerrein. Bruin = huizen. Groen = natuurgebied/recreatie. Nergens inHet is ondenkbaar dat in Nederland nu weer een luchthaven zou komen, zo dicht bij bewoning en natuur. Door de luchtvaart staan deze gebieden zwaar onder druk.

Waarom hier een park?

Rotterdam The Hague Airport ligt aan drie kanten ingeklemd tussen woonwijken. De vierde kant is het Groene Hart van Zuid-Holland. De luchthaven bewijst al decennia lang dat het niet in staat is om economisch voordeel op te leveren voor de regio. Een logische stap is om de luchthaven op deze plek te sluiten en de vrijgekomen gronden een nieuwe bestemming te geven. Dat kan een Rotterdam Central Park zijn. Een groeiende metropool als Rotterdam heeft behoefte aan groen en mogelijkheden voor ontspanning. De werktitel Rotterdam Central Park is bedacht met een knipoog naar Central Park in New York.

Aanbevolen artikelen

RTHA ziet de toekomst met meer vliegverkeer.

In deze video van 6 minuten wordt het concept Rotterdam Central Park toegelicht.

Ruim 220 hectare grond wordt ingezet voor voornamelijk vakantievluchten. Deze ruimte kan zinvoller worden benut.

BTV Rotterdam