user_mobilelogo
nlenfrdeitptrues

Gemeente Rotterdam wil meer groen

Gemeente Rotterdam, heeft enerzijds een luchthaven met veel asfalt, steen, herrie en vervuiling en anderzijds de wens om sterk te investeren in groen. Hier is een duidelijke connectie. Lees de publicaties er op na. 

De gemeente maakt serieus werk van het actieplan groen.

De komende jaren investeert Rotterdam in twintig hectare extra groen in de stad. Dat staat in het actieplan ‘Rotterdam gaat voor groen’.

Rotterdam: Samen werken aan meer biodiversiteit.

Rotterdam gaat de biodiversiteit in de stad en de omliggende poldergebieden herstellen, behouden en waar mogelijk versterken.
Biodiversiteit betekent letterlijk: ‘de verscheidenheid van planten en dieren en een variatie aan waardevolle plekken met aandacht voor de natuur en natuurlijke processen’. Met biodiversiteit bedoelen we dus de grote soortenrijkdom aan leven van flora en fauna. Het mag duidelijk zijn dat luchthavenactiviteiten hier niet tussen passen.

Rotterdam: Geld voor groen en duurzaam in 2021

Gemeente Rotterdam stelt geld beschikbaar voor (kleinschalige) groene daken en subsidie klimaatadaptie. Een lovend initiatief!
Een fors resultaat zou worden bereikt door Rotterdam The Hague Airport te sluiten. De vakantievluchten zijn schadelijk voor mens en milieu. Rotterdam Central Park zou deze schade aanzienlijk compenseren.

Hoe de natuur de gezondheid van stadsbewoners een boost geeft.

Bomen in de straat kunnen mensen aanmoedigen om een langere wandeling te maken, of stimuleren om de fiets te kiezen naar werk. Nieuw onderzoek laat zien hoe toegang tot natuur in steden de menselijke gezondheid kan verbeteren door fysieke inspanning te stimuleren. De onderzoekers zijn van plan stadsplanners te voorzien van tools om gezondere, duurzamere steden over de hele wereld te creëren. Wageningen University & Research deed hier onderzoek naar.

Groene stad Rotterdam

Het veranderende klimaat brengt uitdagingen met zich mee voor de stadse omgeving. Steden zullen zich moeten aanpassen aan extreme weersomstandigheden en de gevolgen daarvan. Rotterdam heeft een aantal maatregelen getroffen om de stad leefbaar te houden in de toekomst.
Plan "Rotterdam Central Park" sluit hier naadloos op aan.

Hofplein en 7 andere groene stadsprojecten

Gemeente Rotterdam draagt de vergroening niet alleen uit in plannen, er zijn reeds concrete grote projecten gerealiseerd en in ontwikkeling. Het ombouwen van het luchthaventerrein naar een park past hier prima bij!

Naar artikeloverzicht 'vergroening'
Index